blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG victorious
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
WELCOME
VICTORIOUS



Darwinova cena
pridal VICTORIOUS 6.1. 2012 o 10:34



Darwinova cena

Darwinova cena je ocenenie in memoriam, ktoré sa udeľuje prostredníctvom internetu. Jediným a absolútnym pravidlom je opustiť tento svet zvláštnym, nepochopiteľným spôsobom, respektive svojou hlúposťou.


Podmienky  tejto "súťaže":

Kandidát musí odstrániť sám seba zo zásobárne génov.
Musí prejaviť zarážajúci nedostatok zdravej súdnosti.
Smrť si musí zaviniť sám.
Musí byť schopný rozumne posúdiť situáciu, takže nesmie byť blázon.
Udalosť musí byť pravdivá.


Tento zoznam  vám ponúkam ako skromný prostredník. Je to výber toho najzaujímavejšieho, čo som na nete o tejto cene našiel...


Najbizarnejšie úmrtia


-  Poľský farmár Krystof Azninski chcel dokázať, že je najväčší frajer. Keď spolu s priateľmi popíjali, začali sa pretekať, kto viac vydrží. Jeden z nich zobral motorovú pílu a odrezal si koniec nohy. Nato 30-ročný Azninski povedal: „Pozeraj na toto"... a odrezal si hlavu.



- 12.4. sa doprava na floridskej ceste I-95 doslova vliekla. Shawn Montero (†30) práve odišiel z baru Pompano Beach v meste Fort Lauderdale spolu s tromi kamarátmi a všetci štyria uviazli v dopravnej zápche. Shawn mal chuť na pivo a nemohol ju udržať na uzde. „Potrebujem odtiaľto vypadnúť," povedal kamarátom, opitý vyliezol z auta a preliezol cez zábradlie. Namiesto toho, aby dopadol na zem, padol z výšky približne 190 metrov. Shawn si podľa miestnych policajtov myslel, že za plotom je cesta, ale tá tam, bohužiaľ, nebola, pretože autá jazdili v protismere nadjazdom.


- Dvaja dobrodruhovia sa rozhodli zlaniť do údolia rieky Des Moines zo železničného mosta. Laná si priviazali o to najpevnejšie - oceľové koľajnice. Keď si vychutnávali výhľad visiac nad priepasťou, prišiel pravidelný osobný vlak.



- Mladík z Virgínie si chcel vyskúšať bungee jumping z 25-metrov vysokého mosta. Starostlivo si odmeral dĺžku lana, nerátal však s tým, že sa natiahne.



- Odosielateľ bomby v listovej zásielke ju dostal späť, pretože adresát sa presťahoval. Bez váhania ju otvoril.


- Dvadsaťšesťročný muž si počas búrky púšťal šarkana uviazaného na medenom drôte. Mladík z Belize zomrel po tom, ako mu jeho bleskom zasiahnutý šarkan vyslal osudný pozdrav. Pracoval ako elektrikár.



- Obyvateľovi kansaského Olathe sa pokazilo auto. Pokusy o opravu vlastnými silami zlyhali ,a tak sa vodič rozhodol privolať pomoc. Aby ho na rušnej ceste niečo nezrazilo, postavil sa vedľa – na koľajnice. Strojvodca neskôr vypovedal, že muž mal pri jednom uchu mobilný telefón a druhé si zapchával, aby ho nerušil hluk prichádzajúceho vlaku.


- Traja palestínski teroristi si na svoj plánovaný útok vybrali obdobie, keď sa menil čas zo zimného na letný. Na palestínskych územiach však „sionistický“ čas neuznávajú  a bomby nastavili podľa pôvodného času. Teroristi si však na svojich hodinkách nastavili izraelský čas. Bomby v autách fungovali perfektne a vybuchli naraz - atentátnici ich však ešte stále viezli k zamýšľaným cieľom.



- Pri záchrane kuraťa zo studne zomrelo 6 ľudí. Kura prežilo.


- Za rok 2008 skončil na prvom mieste 41 ročný brazílsky kňaz, ktorý chcel prekonať svetový rekord v dĺžke letu za pomoci výlučne klasických héliových balónikov. Ak by mu to vyšlo, získané peniaze za svetový rekord by venoval na dobročinné účely. Priviazal si k upravenej stoličke tisícky balónikov a nechal sa unášať. Bez pomoci akejkoľvek techniky. To sa mu však stalo osudným. Balóniky ho neovládateľne unášali vyššie a vyššie, ďalej a ďalej. Postupne začali samozrejme pomaly praskať. Toto „vznášadlo“ sa pochopiteľne nedalo nijako ovládať. Zvyšky balónikov a kňazovo telo sa o pár dní našlo v Atlantiku.


- James Burns požiadal svojho priateľa, aby šoféroval jeho vozidlo na diaľnici, zatiaľ čo on visel pod nápravou a pokúšal sa zistiť, čo mu v aute hrkoce. Jeho šaty sa však niekde zachytili a jeho priateľ ho už iba našiel „namotaného na pohonnom hriadeli“.



- V roku 1988 sa jeden ukrajinský domáci palič otrávil svojím vlastným výrobkom. Jeho susedia veľmi smútili, pretože jeho domáca pálenka bola svojou kvalitou vyhlásená. Jeho smrť sa rozhodli poriadne zapiť. Na smútočnej oslave sa podával jeho posledný výrobok. Výsledkom bolo desať mŕtvych a 80 hospitalizovaných.



- Charles spal doma vo svojej posteli. Vtom ho prebralo zvonenie telefónu vedľa postele. Rozospatý Charlie sa načiahol po telefóne a zomrel na následky výstrelu z pištole, ktorá ležala vedľa telefónu.


- Traja Kambodžania sa po celodennom popíjaní rozhodli zahrať ruskú ruletu. Vybrali si na to 25 rokov starú protitankovú mínu. Každý z nich na ňu postupne skákal, až kým nevybuchla. O život prišli, samozrejme, všetci.


- Vynaliezavý muž z Brazílie sa rozhodol, že svoje auto si ochráni elektrickým plotom, keďže oblasť bola známa častými krádežami. Na svoj geniálny ochranný systém však akosi zabudol a zabil ho elektrický šok, keď si šiel po auto.


- Črieda oviec zabila ženu tým, že ju zhodila z útesu. Na Betty Stobbsovú, 67-ročnú farmárku, sa vrhli desiatky oviec, keď im na zad-nom nosiči mopedu priviezla balík sena. Ovce sa vyrútili vpred, zrazili moped, čím zhodili Betty z 30 metrov vysokého brala do starého kameňolomu.



- Brazílsky farmár zo Sao Paula mal tiež problém so stromom. Na jeho pomarančovníku sa totiž usadil včelí roj. Hoci presne nevedel, čo robiť, vedel, že včely treba vydymiť a zároveň sa vyvarovať ich žihadiel. Preto si na hlave dôkladne utesnil igelitové vrecko a do ruky vzal pochodeň. Po pár hodinách ho našla jeho manželka mŕtveho. Cez vrecko sa nedostal ani dym, ani žihadlá... a ani vzduch.


- Dvaja dvadsaťpäťroční mladíci súperili v tom, kto ďalej dopľuje. Ako miesto súboja si vybrali balkón na treťom poschodí. S pribúdajúcimi kolami sa zlepšovali aj výsledky. A v tú chvíľu jedného z mladíkov napadlo, že k víťazstvu nestačí zakloniť sa, a tak sa rozhodol vziať to s rozbehom. Zle ale spočítal zotrvačnosť svojho tela, preletel cez zábradlie a z osemmetrovej výšky spadol rovno na hlavu.



- Mladík išiel v noci domov posilnený alkoholom aj drogami. Rozhodol sa vliezť do svojho vlastného bytu cez kuchynské okno. Mal málo priestoru, takže sa zosúval hlavou dopredu a strčil si ju  do drezu pod oknom. Pri tom sa zasekol a nemohol ísť dnu ani von. Keď sa pokúšal vyslobodiť, zavadil o pákovú batériu a do drezu sa začala napúšťať horúca voda. Keď ho ráno našli utopeného, už sa nebolo ako dozvedieť, prečo tú vodu rýchlo nevypol, nevytiahol zátku z drezu alebo prečo vlastne nešiel dverami, keď mal vo vrecku kľúče.



- Američan Matthew sa s priateľmi o tretej v noci sánkoval na penovom vankúši, keď narazil do stožiara lanovky a na mieste zomrel. Jeho provizórne sánky pritom pochádzali práve z dotyčného stožiara. Matthew z neho ukradol žltý penový vankúš, ktorý mal ochrániť lyžiarov v prípade nárazu.



- Tridsaťročný Joshua z Havaja sa pod rúškom tmy vybral ukradnúť konár z chráneného stromu koa, ktorého tvrdé drevo sa veľmi cení. Joshua nerezal pod sebou, ale priamo nad sebou - vetva mu rozbila hlavu a jeho telo našli ochrancovia poriadku na druhý deň stále na strome, v sedemmetrovej výške.



- Rybár v Kyjeve utrpel úraz elektrickým prúdom, keď chytal ryby. 43-ročný muž zapojil káble do elektrickej siete vo svojom dome a voľné konce ponoril do rieky. Elektrický šok zabil ryby, ktoré potom vyplávali mŕtve na hladinu. Muž šiel pozbierať svoj úlovok, ale neodstránil vodiče, ktoré boli stále pod prúdom. Pri brodení riekou si privodil rovnakú smrť, akou zahynuli  ryby.


- Vypočítaví lupiči z Česka sa vybrali do opustenej kladenskej továrne s cieľom nazbierať čo najviac kovu, ktorý bude možné speňažiť. A pri ošiali z kradnutia všetkého, čo im prišlo pod ruku, si nevšimli, že rozoberajú aj nosnú konštrukciu starej haly. Dvaja z nich to neprežili.


- Do toxikologického strediska volala žena, že pristihla dcéru ako jedla mravce.  V stredisku ju upokojili, že mravce jej nemôžu ublížiť, takže s ňou nemusí chodiť do nemocnice. Dáma sa upokojila a pred rozlúčením spomenula, že dcére dala pre istotu jed proti mravcom. „Volajte záchranku, okamžite, volajte záchranku!“ kričal dispečer.


- Muž, ktorý v Anglicku odrezával choré vetvy zo stromov, šetril čas originálnym zlepšovákom. Aby nemusel odpílené konáre postupne odnášať, založil oheň priamo pod stromom a vetvy hádzal rovno pod seba. Plamene, samozrejme, zachvátili celý strom a šetreniu času bol koniec.


- Rašád (19) z Houstonu sa rozhodol ohúriť svojich priateľov ruskou ruletou. Nanešťastie k tomu použil poloautomatickú pištoľ kalibru 0.45, ktorá na rozdiel od revolvera po stlačení spúšte zakaždým posunie náboj do komory. Rašád asi ani nezistil, že jeho šanca na víťazstvo v ruskej rulete bola v tomto prípade nulová.


- Darwinove ceny sa udeľujú aj spätne. V rebríčku historických ocenení vedie americký právnik Clement Vallandigham, ktorý vo svojom poslednom prípade v roku 1863 obhajoval klienta obvineného z vraždy. Obvinený tvrdil, že obeť uchopila vlastnú zbraň tak nešikovne, že z nej vyšiel smrtiaci výstrel. Vallandigham to porote názorne predvádzal - s nabitou zbraňou. Prípad vyhral...


Zdroje:

http://www.oddee.com/item_96982.aspx

http://korzar.sme.sk/c/5172349/silvester-darwinova-cena-najbizarnejsie-umrtia-roka-2009.html

http://www.birdz.sk/mixer/darwinova-cena-a-jej-hlupi-vitazi/17420-clanok.html

http://www.diskusneforum.sk/tema/darwinova-cena

http://www.pixo.sk/darwin.html

http://www.birdz.sk/diskusie/darwinove-ceny/86488-tema.html


 



Prístupov 10403
Kvalita článku
(100%) hlasov 32

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dosť bolo a teraz už naozaj
[ 1.2.2012] (príspevkov 11)
Šialené zákony
[ 16.1.2012] (príspevkov 17)
V zajatí anime
[ 9.1.2012] (príspevkov 35)
Darwinova cena
[ 6.1.2012] (príspevkov 34)
Prozaická poézia o penise a vagíne
[ 3.1.2012] (príspevkov 14)
Aký bol rok 2011 ?
[ 25.12.2011] (príspevkov 13)
Widescreen wallpapers 2
[ 8.12.2011] (príspevkov 23)
Prozaická poézia o penise a jeho túžbach
[ 4.12.2011] (príspevkov 33)
Widescreen walls HD
[ 20.11.2011] (príspevkov 12)
10 pravidiel ideálneho blogu
[ 13.11.2011] (príspevkov 38)